با ارزش ترین پول دنیا در سال 2024 + معرفی 10 ارز قدرتمند

سازمان ملل متحد رسماً ۱۸۰ ارز را در سراسر جهان به عنوان پول رایج شناخته است. با این حال، محبوبیت و استفاده گسترده لزوماً به معنای ارزش یا قدرت یک ارز نیست. مفهوم قدرت ارز حول محور قدرت خرید ارز یک کشور هنگام مبادله با کالاها، خدمات یا ارزهای دیگر می‌چرخد. در این مقاله با ارزش‌ترین پول دنیا در سال 2024 به همراه 10 ارز قدرتمند را معرفی می‌کنیم و سپس دلایل با ارزش بودن یک ارز را به شما یادآور می‌شویم.

دینار کویت با ارزش‌ترین پول دنیا

بر اساس تصویر زیر با ارزش ترین پول دنیا دینار کویت است که ارزش آن در برابر دلار و روپیه قابل مشابه می‌باشد.

با ارزش ترین پول دنیا + لیست 10 تایی
با ارزش ترین پول دنیا + لیست 10 تایی

رتبه 10: دلار امریکا (USD)

واحد پول ایالات متحده آمریکا دلار آمریکا نرخ ارز (USD) است. این ارز پرکاربردترین ارز در سطح جهان بوده و به عنوان ارز اصلی ذخیره جهانی شناخته می‌شود. با وجود محبوبیت گسترده، دلار آمریکا در رتبه دهم قوی‌ترین ارزهای جهان قرار دارد.

رتبه 9: یورو (EUR)

یورو (EUR) ارز رسمی منطقه یورو است که شامل ۱۹ کشور عضو اتحادیه اروپا می‌شود. این ارز دومین ارز ذخیره بزرگ جهان و دومین ارز پر معامله در سطح جهانی است. یورو یکی از قوی‌ترین ارزها بوده و در رتبه نهم قرار دارد.

رتبه 8: فرانک سوئیس (CHF)

فرانک سوئیس (CHF) ارز سوئیس و لیختنشتاین است. سوئیس به دلیل ثبات اقتصادی خود شناخته شده و یکی از ثروتمندترین کشورهای جهان است.

رتبه 7: دلار جزایر کیمن (KYD)

واحد پول رسمی جزایر کیمن، دلار جزایر کیمن (KYD) است. اگرچه این ارز در بین قدرتمندترین ارز‌ها رتبه هفتم را دارد، اما از نظر ارزش پنجمین ارز در سطح جهانی است. واحد پول در جزایر کیمن در ابتدا دلار جامائیکا بوده و سپس در سال ۱۹۷۲ به واحد پول رسمی این کشور تغییر پیدا کرد.

رتبه 6: پوند جبل الطارق (GIP)

پوند جبل‌طارق (GIP) ارز جبل‌طارق است که با پوند استرلینگ انگلیس (GBP) برابر است. جبل‌طارق به عنوان یک قلمرو برون‌مرزی بریتانیا به بخش‌هایی مانند گردشگری و بازی‌های الکترونیکی وابسته است. GIP در رتبه ششم قوی‌ترین ارزهای جهان قرار دارد.

رتبه 5: پوند انگلستان (GBP)

پوند استرلینگ (GBP) ارز بریتانیا است که در کشورها و مناطق دیگر نیز به طور گسترده مورد استفاده قرار می‌گیرد. به عنوان پنجمین ارز قوی جهان، پوند در امور مالی جهانی نقش مهمی دارد. موقعیت لندن به عنوان یک مرکز مالی و فعالیت‌های تجاری گسترده بریتانیا به تقویت پوند کمک کرده است.

رتبه 4: دینار اردن (JOD)

دینار اردنی (JOD) از سال ۱۹۵۰ به عنوان ارز اردن جایگزین پوند فلسطین شده است. نرخ ارز ثابت و اقتصاد متنوع اردن به ارزش بالای این ارز کمک کرده و آن را در رتبه چهارم قوی‌ترین ارزهای جهان قرار داده است.

رتبه 3: ریال عمان (OMR)

ریال عمان (OMR) ارز رسمی عمان است که پس از توقف استفاده از روپیه هند به عنوان ارز رسمی کشور معرفی شد. عمان به عنوان کشوری با ذخایر قابل توجه نفت، اقتصاد خود را به شدت به بخش نفت وابسته می‌کند. ریال عمان که به دلار آمریکا وابسته است، سومین ارز با ارزش جهان است.

رتبه 2: دینار بحرین (BHD)

دینار بحرین به عنوان پول رایج بحرین جزیره‌ای در خلیج فارس، در رتبه دوم قرار دارد که ارزش آن به‌شدت به صادرات نفت وابسته است. این کشور با جامعه مهاجران قوی از جمله تعداد قابل توجهی از هندی‌ها در جایگاه دومین ارز قوی جهان قرار گرفت.

رتبه 1: دینار کویت (KWD)

قدرتمندترین پول جهان، دینار کویت است که برای نخستین بار در سال 1960 معرفی شد و به عنوان با ارزش‌ترین ارز جهان در رتبه‌بندی‌ قرار گرفت. دلیل این امر را باید ناشی از ذخایر نفتی و سیستم معاف از مالیات دانست که به تقاضای بالای پولی این کشور کمک می‌کند.

چگونه پول کشور با ارزش می‌شود؟

در راستای این موضوع اقتصاددانان تاکید کردند برای اینکه لقب با‌ ارزش‌ترین و قدرتمند‌ترین ارز را به واحد پول یک کشور داد مستلزم ارزیابی کشور در زمینه‌های نرخ تورم، رشد اقتصادی داخلی، سیاست‌های اعمال شده توسط بانک مرکزی مربوطه و ثبات کلی اقتصاد‌ی کشور است.

جمع بندی

با نگاه دقیق‌تر به دنیای ارزها، نکات جالبی برایمان آشکار می‌شود، از جمله آن به دلیل صادرات نفت و گاز با ارزش‌ترین پول دینار کویت می‌شود، با ثبات‌ترین ارز فرانک سوئیس و رایج‌ترین ارز دلار امریکا.

 

سئوالاتی که شاید برای شما هم جالب باشد:

کدام ارز بالاترین ارزش را در جهان دارد؟

دینار کویت (KWD) به عنوان ارز با ارزش‌ترین جهان شناخته می‌شود.

با ثبات‌ترین ارز در جهان چیست؟

فرانک سوئیس (CHF)، ارز سوئیس و لیختنشتاین، به طور گسترده به عنوان با ثبات‌ترین ارز جهان شناخته می‌شود.

چه عواملی به ارزش بالای دینار کویت کمک می‌کند؟

قدرت دینار کویت را می‌توان به ارتباط نزدیک آن با صنعت نفت و گاز نسبت داد. کویت در بین بزرگترین صادرکنندگان نفت جهان قرار دارد و دارای ذخایر گسترده در خاک خود است.

جفت ارزهای اصلی کدامند؟

هفت جفت ارز اصلی تقریباً 75 درصد از کل تجارت فارکس جهانی را تشکیل می‌دهند. این جفت ارزها شامل EUR/USD، USD/JPY، GBP/USD، AUD/USD، USD/CAD، USD/CHF، NZD/USD هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *