چرا یورو به وجود آمد؟ تاریخچه جالب یورو

پاسخ اصلی اینکه چرا یورو به وجود آمد؟ را باید در تاریخچه جالب یورو و در به پایان رسیدن جنگ جهانی دوم جستجو کرد. هدف از به وجود آمدن یورو تقویت هویت اروپایی در بازار، تثبیت قیمت‌ها، رشد اقتصادی و منافع تجاری بود. این موضوع تا حدودی موجب رها شدن کامل از جنبش‌های سرمایه داری می‌شد.

نکات مهم این مقاله در یک نگاه

  • هدف از به وجود آمدن یورو تقویت هویت اروپایی در بازار، تثبیت قیمت‌ها، رشد اقتصادی و منافع تجاری بود.
  • یورو جزء ده پول قدرتمند دنیا و بعد از دلار دومین ارز پرکاربرد و رایج در معاملات ارزی است.
  • در نتیجه پیمان ماستریخت هشت کشور عضو اتحادیه اروپا، یورو را به عنوان ارز خود تعیین نکردند. این کشورها عبارت‌اند از: سوئد، کرواسی، بلغارستان، چک، دانمارک، لهستان، مجارستان و رومانی.
  • با توجه به برجستگی‌های موجود در اسکناس و سکه یورو، این پول برای نابینایان نیز قابل تشخیص می‌باشد.
  • اسکناس یورو شامل 5، 10، 20، 50، 100، 200 و 500 یورویی است.
  • کشورهایی هستند که واحد پولی‌شان یورو است ولی عضو اتحادیه اروپا نیستند.
  • تمام کشورهای عضو اتحادیه اروپا از یورو استفاده نمی‌کنند، برای مثال انگلیس پیش از ترک اتحادیه‌ی اروپا در سال 2020، بر اساس توافقنامه‌ای اجازه یافت تا از پوند استرلینگ استفاده کند.

یورو چیست؟

یورو (به الفبای لاتین: Euro) (نماد: €؛ کد ایزو: EUR) یکای پول کشورهای منطقه یورو است که به 100 سنت تقسیم می‌شود. دومین ارز پرکاربرد و رایج در معاملات ارزی بعد از دلار، یورو است. به‌کارگیری یورو در یکم ژانویه سال 2002 رسماً در کشورهای آلمان، فرانسه، بلژیک، اتریش، اسپانیا، پرتغال، یونان، ایتالیا، ایرلند، لوکزامبورگ، هلند و فنلاند آغاز شد و اکنون در ۲۰ کشور از ۲۷ عضو اتحادیه اروپا به‌طور رسمی در جریان است.

انواع اسکناس یورو

اسکناس یورو شامل 5، 10، 20، 50، 100، 200 و 500 یورویی است که تصویر آن را مشاهده می‌کنید:

شکل ظاهری اسکناس یورو
شکل ظاهری اسکناس یورو

یورو واحد پول کدام کشور است؟

19 کشور از 27 عضو اتحادیه‌ی اروپا که شامل اتریش، بلژيک، قبرس،‌ استونی، فنلاند، فرانسه، آلمان، یونان، ایرلند، ایتالیا، لتونی، لیتوانی، لوکزامبورگ، مالت، هلند، پرتغال، اسلواکی، اسلوونی، اسپانیا می‌شوند، از یورو استفاده می‌کنند. همچنین کشورهایی همچون شاهزاده‌نشین موناکو، جمهوری سن مارینو، کوزوو، آندورا، واتیکان و مونته‌نگرو که عضو اتحادیه اروپا نیستند هم یورو را جایگزین ارز ملی خود کرده‌اند.

مزایای یورو چیست؟

کشورهای پیشرفته  و حتی کشورهای کوچک مزایای بسیاری از اتخاذ یورو دریافت می‌کنند. در نتیجه این مزایا اقتصادهای قدرتمند اروپا، آلمان و فرانسه، کشورهای کوچک را حمایت می‌کنند و به کشورهای ضعیف این امکان را داده تا از نرخ بهره کمتر بهره مند شوند و همچنین نرخ‌های پایین منجر به سرمایه‌گذاری خارجی بیشتری شده است که در نهایت باعث تقویت اقتصاد کشورهای کوچک‌تر شده است، از طرفی دیگر کشورهای پیشرفته پاداش بیشتری از یورو می‌گیرند زیرا هزینه تولید آن‌ها کمتر می‌شود و همچنین می‌توانند کالاهای ارزان خود را به کشورهای کمتر توسعه یافته منطقه یورو صادر کنند.

معایب یورو چیست؟

با اتخاذ یورو، کشورها برخی اختیارات سیاست پولی و مالی را از دست می‌دهند که مهمترین آن توانایی چاپ ارز خود است. توانایی که در هنگام تورم به کارشان می‌آید، یعنی با چاپ اسکناس با اختیار خود می‌توانند تورم را با افزایش نرخ بهره یا محدود کردن عرضه پول کنترل کنند.

جمع بندی

ارز یورو تقریبا به هدف خود رسید و توانست با اتحاد ارزی به وجود آمده و سیاست‌های مالی، ارز اروپایی بسیار قدرتمند ایجاد کند، ارزی که باعث شد کشورهایی که حتی عضو اتحادیه اروپا نبودند، ارز یورو را به عنوان ارز رایج خود انتخاب نمایند. هر چند در نتیجه پیمان ماستریخت هشت کشور عضو اتحادیه اروپا، یورو را به عنوان ارز خود تعیین نکردند. این کشورها عبارت‌اند از: سوئد، کرواسی، بلغارستان، چک، دانمارک، لهستان، مجارستان و رومانی.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *